FÅ EN BÄTTRE ERGONOMI PÅ KONTORET

MED ETT HÖJ OCH SÄNKBART SKRIVBORD

En bättre ergonomisk miljö på arbetsplatsen kan förbättra kollegornas hälsa och minska antalet sjukskrivningar. Hur är den ergonomiska miljön på er arbetsplats?

Vad är ergonomi?

Begreppet Ergonomi används ofta för att uttrycka besvär med rygg, axlar och nacke, som har orsakats av en dålig arbetsposition. Ergonomi kan beskrivas som samspelet mellan dig och din arbetsplats, dvs. hur din arbetsmiljö påverkar dig och din kropps välmående. Med hopp om att få bättre en bättre ergonomisk miljö på arbetsplatser runt om i landet började man tillverka ergonomiska kontorsmöbler, som till exempel höj och sänkbara skrivbord.

Om du arbetar på kontor kan ergonomi innebära om dina kontorsmöbler är bra för din kropp eller inte. Med ergonomiska kontorsmöbler minskar belastningen på dig och din kropp, och det kan medföra vissa risker att inte ha ergonomiska kontorsmöbler. Belastningen på din kropp ökar, och en dålig arbetsposition som gör att du får dålig kroppshållning kan leda till stora skador både på kropp och hälsa. Det är viktigt att som arbetsgivare se till att erbjuda bra ergonomi på kontoret. Läs mer om hur du gör för att få ett kontor ergonomiskt enligt Arbetsmiljöverket, så du upprätthåller bra hälsa bland personalen. 

Hur är den ergonomiska miljön på din arbetsplats?

Har du funderat på hur den ergonomiska miljön är på din arbetsplats? Om du misstänker att den ergonomiska miljön inte är tillräckligt bra kan du besöka Arbetsmiljöverkets hemsida och ta reda på dina rättigheter vid ett stillasittande arbete.

Är dina kontorsmöbler bra för dig? Med ergonomiska kontorsmöbler minskar belastningen på dig och din kropp. Visste du att du ska ha möjlighet till att både kunna sitta ner och stå upp, när du arbetar på din arbetsplats? Man ska åtminstone ha möjlighet till att kunna växla mellan en sittande och en stående position under dagen.

Kontorsanställda spenderar många timmar framför dataskärmen varje dag. Därför är det viktigt att ha bra kontorsmöbler, som underlättar arbetet. Att sitta i en dålig arbetsposition för länge kan få stora konsekvenser. Läs mer om fördelarna med höj och sänkbara skrivbord.

iStock-1220701253 (1)

Om oss

Vi säljer prisvärda kontorsmöbler!

Hos oss hittar du billiga höj och sänkbara skrivbord, kontorsstolar, förvaring och mycket mer till kontoret.

ÖPPETTIDER

Måndag till Fredag
09:00 - 16:00

TELEFON

Kontaka oss

Berätta för oss hur vi kan hjälpa er.

Invalid Email