FÅ EN BÄTTRE ERGONOMI PÅ KONTORET

MED ETT HÖJ OCH SÄNKBART SKRIVBORD

En bättre ergonomisk miljö på arbetsplatsen kan förbättra kollegornas hälsa och minska antalet sjukskrivningar. Hur är den ergonomiska miljön på er arbetsplats?

Vad är ergonomi?

Ergonomi betyder läran om anpassning av arbete och miljö till människans behov och förutsättningar. Det kan ofta handla om hur arbetsplatsen och arbetsmiljön ska se ut rent tekniskt för att inte slita på kroppen i onödan, till exempel arbetsställning, arbetshöjd, ljud, ljus och klimat. Det finns ett tydligt samband mellan värk i kroppen och arbetsmiljö. Belastningsskador uppstår ofta i samband med obekväma arbetsställningar. Med hopp om att få en bättre ergonomisk miljö på arbetsplatser i landet började man tillverka ergonomiska kontorsmöbler, som till exempel höj och sänkbara skrivbord.

Om du arbetar på kontor är det viktigt att utreda om dina kontorsmöbler är bra för din kropp eller inte. Med ergonomiska kontorsmöbler minskar belastningen på dig och din kropp. Om dina möbler inte är bra ur en ergonomisk synvinkel ökar belastningen på din kropp. En dålig arbetsposition gör att du får dålig kroppshållning, vilket kan leda till skador både på din kropp och hälsa. 

 

Videoförklaring på ergonomi

Hur är den ergonomiska miljön på din arbetsplats?

Har du funderat på hur den ergonomiska miljön är på din arbetsplats? Om du misstänker att den ergonomiska miljön inte är tillräckligt bra kan du besöka Arbetsmiljöverkets hemsida och ta reda på dina rättigheter vid ett stillasittande arbete.

Är dina kontorsmöbler bra för dig? Med ergonomiska kontorsmöbler minskar belastningen på dig och din kropp. Visste du att du ska ha möjlighet till att både kunna sitta ner och stå upp, när du arbetar på din arbetsplats? Man ska åtminstone ha möjlighet till att kunna växla mellan en sittande och en stående position under dagen.

Kontorsanställda spenderar många timmar framför dataskärmen varje dag. Därför är det viktigt att ha bra kontorsmöbler, som underlättar arbetet. Att sitta i en dålig arbetsposition för länge kan få stora konsekvenser. Läs mer om fördelarna med höj och sänkbara skrivbord.

 

Standing 1

Om oss

Vi säljer prisvärda kontorsmöbler!

Hos oss hittar du billiga höj och sänkbara skrivbord, kontorsstolar, förvaring och mycket mer till kontoret.

ÖPPETTIDER

Måndag till Fredag
09:00 - 16:00

TELEFON

Kontaka oss

Berätta för oss hur vi kan hjälpa er.

Invalid Email